Asal Dari Pokok Krismas


Pokok Krismas moden berasal dari Jerman. Pada 24 Disember tahun ini, orang-orang Jerman mengatur pokok cemara di rumah dan menggantung biskut di atas, melambangkan tempat kudus.

Penggunaan moden semua jenis cookies bukan roti suci, tetapi juga sering menambah simbol lilin Kristus. Selain itu, pedalaman juga mempunyai menara Krismas, adalah struktur segi tiga kayu, Pokok Krismas terdapat banyak grid kecil yang menempatkan patung Kristus, menara yang dihiasi dengan dedaunan yang hijau, lilin dan bintang.

Menjelang abad ke-16, menara Krismas dan pokok Eden digabungkan menjadi pokok Krismas.

Pada abad ke-18, adat ini mula popular di kalangan orang percaya setia Jerman, Pokok Krismas yang popular pada abad ke-19, negara ini menjadi tradisi yang mendalam.

Pada awal abad kesembilan belas, pokok Krismas merebak ke England; Pokok Krismas pada pertengahan abad ke-19, suami Ratu Victoria, pangeran Jerman Albert untuk mempromosikan populariti.

Dan seawal abad ke-17 Krismas oleh imigran Jerman ke Amerika Utara, abad ke-19 adalah popular. Di Austria, Switzerland, Poland dan Belanda juga popular.

Secara tradisinya, pokok-pokok Krismas akan didirikan sehingga Malam Krismas dan kemudian dikeluarkan selepas 12 malam (6 Januari). Kedua-dua pendahuluan dan penangguhan dianggap tidak beruntung. Walau bagaimanapun, Pokok Krismas musim belanja Krismas yang moden untuk kebanyakan kedai pada akhir bulan Oktober menubuhkan Krismas.

Pokok semulajadi atau tiruan boleh digunakan sebagai pokok Krismas. Cemara perak, cemara putih, gunung sejuk, rempah, pain, pinus dan spesies pokok lain adalah spesies pokok Krismas yang paling banyak digunakan.

Hari ini, hanya permintaan AS untuk pokok Krismas terdapat 3300-36 juta pokok, Eropah setinggi 5000-6000 juta pokok. Setiap Krismas, kos membeli pokok di setiap negara adalah dalam bilion unit (euro / dolar)

Di pasar Krismas di Dortmund, ada pokok Krismas yang besar, Pokok Krismas yang tinggi 45 meter, tentu saja, pokok ini bukan pertumbuhan semulajadi, tetapi dengan gabungan 1700 rempah.

Sebagai tambahan kepada dataran Eropah pada umumnya akan menyusun pokok Krismas yang besar, rakyat Amerika juga ingin mengatur pokok Krismas besar-besaran pada masa-masa penting.

Dalam lampu Krismas yang disusun sendiri, jangan masukkan terlalu banyak lampu rentetan, supaya tidak membakar mentol ke atas beban. Lampu hiasan Krismas, anda harus terlebih dahulu menguji rentetan cahaya adalah normal. Pokok Krismas Setelah hiasan selesai, disarankan agar anda mengguncang perhiasan yang telah dihiasi dengan tegas di dalam pokok itu.

Hari ini, pokok Krismas telah menjadi hiasan yang amat diperlukan untuk Krismas, dan setiap Krismas menghampiri, banyak pusat membeli-belah, keluarga ini mempunyai pokok hiasan sebagai hiasan. Walaupun saiz pokok itu berbeza, hiasan di pokok itu juga berbeza, tidak tahu anda tidak menemukan - terdapat satu perkara yang sama: pokok itu mempunyai bintang di atas.

Tetapi mengapa perlu ada bintang? Apakah maksud bintang ini?

Kenapa ada bintang di atas pokok Krismas?

Apabila Yesus dilahirkan, terdapat bintang-bintang terang di langit, dan tiga imam dan gembala-gembala dari Timur dapat mencari Yesus. Puncak setiap pokok mesti memiliki bintang besar, seperti panduan tenggelam tiga Dr Dr. Timur menemukan bintang-bintang Yesus. Tetapi juga di beberapa negara di luar negeri, adat istiadat tradisional, hanya keluarga Tuhan yang dapat meletakkan bintang pengharapan ini, yang lain tidak dapat didahului.

Apakah maksud bintang ini?

Bintang ini dipanggil "Bethlehem Star", dan tempat kelahiran Yesus. Bintang Bordeaux, imej Bethlehem yang luar biasa, dicatatkan dalam Perjanjian Baru Alkitab Matthew Chapter II. Legenda kira-kira dua ribu tahun yang lalu, ketika Yesus dilahirkan di kandang, bintang yang terang memimpin PhD Timur untuk mencari Yesus yang baru dilahirkan.

Itulah sebabnya pokok Krismas selalu mempunyai bintang - Krismas asal adalah untuk merayakan kelahiran Yesus!