Asal Dari Pokok Krismas

Dikatakan bahawa seorang petani telah menerima seorang budak lapar dalam malam Krismas salju di mana dia telah makan malam Krismas mewah, dan anak itu telah mengucapkan selamat tinggal kepada cawangan pokok cemara dan diberkati dan berkata, Pada hari ini, hadiah itu penuh dengan Cawangan, meninggalkan kampung cemara yang indah ini, membayar kebaikan anda.

Selepas kanak-kanak itu pergi, petani mendapati bahawa cawangan-cawangan pokok itu berubah menjadi pokok kecil, dia sedar bahawa penerimaannya pada asalnya adalah utusan Tuhan. Pokok Krismas Cerita ini adalah sumber pokok Krismas. Legenda kaus kaki Krismas

Sudah lama dahulu ada bangsawan yang baik, isterinya meninggal dunia akibat sakit, meninggalkan dia dan tiga anak perempuannya. Bangsawan mencuba banyak ciptaan, gagal, tetapi juga menghabiskan wang itu, jadi mereka terpaksa berpindah ke rumah ladang, anak-anak perempuannya harus memasak, menjahit dan membersihkannya.

Beberapa tahun kemudian, anak-anak perempuan itu pergi ke usia perkahwinan, Pokok Krismas ayahnya menjadi lebih tertekan, kerana dia tidak mempunyai uang untuk anak perempuan mereka untuk membeli mas kawin. Suatu malam, anak-anak perempuan membasuh pakaian dan menggantung stoking di hadapan perapian. Selepas orang-orang kudus Nicholas tahu keadaan bapa mereka, mereka datang ke rumah mereka malam itu. Dia melihat keluarganya dari tingkap tidur, dan melihat stoking gadis itu. Segera, dia mengeluarkan tiga beg emas dari sakunya dari cerobong ke atas pelakon, hanya jatuh pada gadis-gadis di stoking.

Keesokan harinya, anak-anak perempuan bangun untuk mencari stoking mereka penuh dengan emas, cukup untuk mereka membeli mas kawin. Bangsawan itu dan oleh itu dapat melihat anak perempuannya berkahwin, Pokok Krismas dari masa itu untuk hidup bahagia.

Kemudian, kanak-kanak di seluruh dunia telah mewarisi tradisi menggantung stoking Natal. Di beberapa negara, kanak-kanak mempunyai kastam yang serupa, seperti di Perancis, kanak-kanak meletakkan kasut di sebelah perapian dan sebagainya.

Legenda ajaib mengenai pokok Krismas

Krismas berasal dari Alkitab Kristian, pokok Krismas didasarkan pada rekod adat Krismas, dari jalan bandar sejuk putih di atas pokok sawit kecil.

Mengikut dokumen-dokumen yang relevan, pada hari sebelum kelahiran Yesus, Perawan Maria dan kemudian kawannya St Joseph dalam perjalanan, telah sangat keras. Pada masa ini, Pokok Krismas yang mereka jalankan ke bandar putih, telah sangat letih. Oleh itu, Mary memutuskan untuk duduk di tepi jalan pokok sawit, berehat sebentar dan kemudian tergesa-gesa. Walau bagaimanapun, pada masa ini, pokok perang kecil seperti pemikiran seseorang, perlahan-lahan memulakan cawangannya, untuk Maria dan St Joseph untuk menghalang sejuk, supaya Perawan untuk mengelakkan serangan angin sejuk. Pada satu malam ini, Yesus dilahirkan. Pada ketika ini, bintang yang terang akan menyalakannya ke atas pokok perang, keajaiban yang luar biasa. Sejak itu, pokok Krismas yang popular di Krismas di tempat. Sehingga hari ini, pelbagai pokok Krismas telah pada bulan Disember, dan memberi kami penghormatan dan kebahagiaan yang tidak terhad.