Pokok Krismas melambangkan kehidupanMempunyai pokok Krismas untuk menyediakan pokok Krismas untuk meningkatkan kegembiraan suasana perayaan. Pokok Krismas biasanya diperbuat daripada pokok-pokok evergreen cedar, lambang hidup selama-lamanya. Pokok itu dihiasi dengan pelbagai jenis lilin, warna bunga, mainan, bintang-bintang, hang pelbagai hadiah-hadiah Krismas. Malam Krismas, orang yang menyanyi dan menari di sekitar pokok Krismas, menikmati kegembiraan.

Model utiliti terdiri daripada komponen berikut: sleeve cawangan Hulu, pokok Krismas dawai, Cawangan lebih rendah dan lengan sambungan daun dan sekeping spring. Model utiliti yang disambung dengan menghubungkan cawangan cawangan Hulu dan di cawangan-cawangan yang lebih rendah atau di cawangan-cawangan dan lengan penghubung kestabilan pokok pokok pokok yang sedia ada miskin, keseluruhan pokok itu tidak kukuh, mudah longgar, pokok Krismas hodoh dan lain-lain kelemahan, dan untuk mengukuhkan kestabilan seluruh pepohon, ketegasan, kestabilan pohon itu, mudah untuk memasang, pokok Krismas berfungsi dan praktikal sebagai yang indah dan mudah untuk membuka dan sebagainya.

Orang Barat merah, hijau dan putih bagi warna Krismas, Krismas datang rumah setiap keluarga mesti menggunakan warna Krismas untuk menghiasi. Merah

Warna adalah bunga Krismas dan lilin Krismas. Pokok Krismas adalah hiasan utama Krismas, dengan penebangan Fir'aun itu, pokok Krismas cypress hiasan berbentuk Menara pokok evergreen. Pokok Krismas tergantung di atas dalam bekas lampu berwarna-warni, hadiah dan bunga kertas, tetapi juga terang Krismas lilin.

Dikatakan bahawa pokok Krismas yang mula-mula muncul di Rom kuno dalam pertengahan Disember Nongshen Festival, mubaligh Jerman yang Nicholas di abad ke-8 dengan pokok menegak khusus untuk bayi. Maka Jerman meletakkan 24 Disember sebagai pesta Adam dan Eve, pokok Krismas dan meletakkan "Taman Syurga" yang melambangkan di Garden of Eden, dan digantung kuih bagi pihak roti Suci, melambangkan pendamaian, dan lilin dan lambang Kristus. Abad ke-16, Pengubah agama Martin Luther, untuk mendapatkan sebuah bintang malam Krismas, direka untuk menyediakan rumah di rumah dengan pokok Krismas lilin. Walau bagaimanapun, barat pada asal usul pokok Krismas yang lain mengatakan yang popular: ada seorang petani yang baik, pada hari Krismas, pokok Krismas mesra dilayan seorang anak yang mengembara, perpisahan, kanak-kanak itu dilipat cawangan dimasukkan atas alasan cawangan menanam pokok, kanak-kanak menunjuk ke pohon kepada petani berkata bahawa setiap tahun hari ini, pokok Krismas pokok dilitupi dengan hadiah untuk membayar balik Kemudahan anda. Jadi, hari ini orang melihat pokok Krismas sentiasa dilindungi dengan Hadiah kecil.