Pokok Krismas yang berasal dari Jerman

Pokok Krismas mempunyai makna agama Kristian yang sangat kaya, ia boleh mewakili: Taman pokok, Penyaliban hidup pokok, John Rasul dalam "rekod senyap" yang dinyatakan dalam lihat Tuhan tree of life, pokok Krismas setiap bulan melahirkan kepada Kumpulan dua belas buah dengan kesan terapeutik. Hiasan pokok Krismas dan Hadiah kecil, maksud perayaan lebih menguntungkan.

Asal:

Pokok Krismas mungkin berasal dari drama agama zaman pertengahan awal - dalam 'syurga', yang akan diadakan di Dataran Gereja Kecil atau bandar sementara di Eropah.

Drama ini menceritakan tentang manusia dari 'penciptaan itu Datuk dan nenek masuk syurga' sehingga kepada 'Isa Al-masih telah dilahirkan di sejuk.' Pokok Krismas pada peringkat tiada akan sentiasa menjadi Sebatang pokok yang tergantung dari epal, lambang pokok-pokok syurga.

Tidak lama kemudian, jumlah penduduk semakin bertambah adat Krismas: Home 'pokok syurga' gantung Hadiah, tetapi juga titik lilin untuk menyambut kelahiran Isa Al-masih bagi memberkas manusia syurga.

Moden pokok Krismas berasal di Jerman, dan kemudian secara beransur-ansur popular di dunia, sebagai sambutan Krismas di salah satu daripada tradisi yang terkenal. Selalunya orang-orang yang di Krismas sebelum dan selepas evergreen untuk tumbuhan seperti pain ke dalam rumah atau luar rumah, pokok Krismas dan dihiasi dengan lampu-lampu Krismas dan warna hiasan. Dan meletakkan seorang malaikat atau bintang di atas pokok itu.

Pokok Krismas adalah pokok yang evergreen dengan lilin dan perhiasan yang menghiasi pokok Firaun atau pines sebagai sebahagian daripada perayaan hari natal. Pokok Krismas moden yang berasal dari Jerman. Pada 24 Disember, Jerman diatur pokok Firaun (pokok di Garden of Eden) di rumah dan diletakkan biskut yang di atasnya, melambangkan sanctuary (tanda pendamaian yang Kristian). Moden menggunakan semua jenis biskut dan bukannya biskut Suci, tetapi juga sentiasa menambah lambang lilin Kristus. Di samping itu, kawasan pedalaman juga mempunyai sebuah Menara Krismas, pokok Krismas merupakan struktur kayu Segitiga, Terdapat banyak grid kecil diletakkan patung Kristus, Menara yang dihiasi dengan cawangan-cawangan yang evergreen dan daun, lilin dan sebutir bintang. Menjelang abad ke-16, Menara Krismas dan Eden pokok itu digabungkan menjadi pokok Krismas.