Pokok Krismas Telah Menjadi Perhiasan Tersibuk Di Christm


Pokok Krismas mempunyai banyak kepentingan agama Kristian, ia boleh diwakili: pokok di Syurga, pokok Pohon Salib Kristus, jika Paus dalam "Rekod diam" menyebutkan diri mereka sendiri dalam penglihatan Pokok Hidup, pokok ini melahirkan 12 set buah terapeutik setiap bulan. Hiasan pokok Krismas dan hadiah kecil, makna yang lebih meriah.

Asal:

Pokok Krismas mungkin berasal dari drama agama yang popular pada awal Abad Pertengahan, 'Paradise Play', Pokok Krismas yang dipentaskan di sebuah gereja atau dataran bandar di Eropah.

Drama ini menceritakan kisah 'penciptaan datuk nenek moyang' manusia di syurga hingga kelahiran Yesus Kristus di Betlehem. Akan ada pokok besar dengan epal dan simbol syurga di atas pentas.

Tidak lama kemudian, orang-orang memulakan adat Krismas: hadiah gantung di 'pokok syurga' di rumah, dan pencahayaan lilin untuk merayakan kelahiran Yesus Kristus untuk menuntut kembali syurga bagi umat manusia.

Pokok Krismas moden berasal dari Jerman, Pokok Krismas dan kemudian secara beransur-ansur menjadi popular di dunia, salah satu tradisi perayaan Natal yang paling terkenal. Biasanya orang meletakkan malar hijau seperti pokok pain ke dalam rumah atau di luar rumah sekitar Krismas dan menghiasnya dengan lampu Krismas dan hiasan yang berwarna-warni. Dan letakkan seorang malaikat atau bintang di atas pokok itu.

Pokok natal adalah pokok malar hijau yang dihiasi dengan lilin dan hiasan. Sebagai salah satu unsur penting Krismas, pokok-pokok Krismas moden berasal dari Jerman, Pokok Krismas dan kemudian secara beransur-ansur menjadi popular di dunia, salah satu tradisi perayaan Natal yang paling terkenal.

Sejumlah besar orang Jerman berimigrasi ke Amerika Syarikat pada tahun 1830. Orang-orang ini adalah Katolik dan Kristian, kebanyakannya bertaburan di New York dan seluruh England. Pokok Krismas mereka menarik perhatian dan tiruan penduduk tempatan, dan kemudian pokok Krismas menjadi popular di gereja dan keluarga Amerika. Pokok Krismas Di seluruh dunia, terutama di Eropah, Amerika dan Australia, pokok Krismas telah menjadi hiasan yang paling meriah, indah, penuh dengan Krismas yang berwarna-warni, tetapi juga melambangkan kegembiraan dan harapan.

Asal pokok Krismas mempunyai pelbagai legenda dan cerita. Sesetengah legenda Rasulullah yang dijelmakan sebagai seorang budak lelaki, setelah dilayan oleh keluarga yang miskin, Pokok Krismas meletakkan cawangan di atas tanah, pokok Krismas penuh dengan hadiah, dan ada yang mengatakan pokok Krismas adalah untuk Perawan Maria melindungi salji pokok. Malah, pokok Krismas untuk memenuhi syarat-syarat ini: konifer, malar hijau, Pokok Krismas di tengah-tengah Eropah mempunyai pengedaran, bentuk pokok untuk menjadikan segitiga. Pokok yang memenuhi syarat ini sebenarnya boleh digunakan sebagai "pokok Krismas".