Pokok Krismas mempunyai kepentingan agama Kristian kaya sangat


Pokok Krismas merupakan sebahagian daripada sambutan Krismas dengan lilin dan perhiasan yang menghiasi pokok Firaun atau pines. Pokok Krismas moden yang berasal dari Jerman. Pada 24 Disember setiap tahun, Jerman sediakan pokok Firaun (pokok Taman Eden) di rumah dan digantung biskut di atasnya, melambangkan sanctuary (tanda pendamaian yang Kristian). Moden menggunakan semua jenis biskut dan bukannya biskut Suci, pokok Krismas tetapi juga sentiasa menambah simbol lilin Kristus. Di samping itu, kawasan pedalaman juga mempunyai sebuah Menara Krismas, struktur kayu Segitiga, Terdapat banyak grid kecil diletakkan patung Kristus, Menara yang dihias dengan dedaun evergreen, lilin dan sebutir bintang. Pokok Krismas dengan abad ke-16, Menara Krismas dan Garden of Eden Garden telah digabungkn pokok Krismas.

Maksud pokok Krismas:

Malah, pokok Krismas mempunyai kepentingan agama Kristian yang sangat kaya, ia boleh mewakili: Taman pokok, kacukan pokok hidup Kristus, John Rasul dalam "rekod senyap" disebut dalam Tuhan-Tuhan lihat tree of life, pokok Krismas pokok ini melahirkan dua belas set buah-buahan untuk rawatn tiap-tiap bulan. Hiasan pokok Krismas dan Hadiah kecil, maksud perayaan lebih menguntungkan.

Asal:

Pokok Krismas mungkin berasal dari drama agama zaman pertengahan awal - dalam 'syurga', yang akan diadakan di Dataran Gereja Kecil atau bandar sementara di Eropah.

Drama ini menceritakan tentang manusia dari 'penciptaan itu Datuk dan nenek masuk syurga' sehingga kepada 'Isa Al-masih telah dilahirkan di sejuk.' Pada peringkat akan sentiasa ada sebatang pokok yang tergantung dari epal, pokok Krismas lambang pokok-pokok syurga.

Tidak lama kemudian, jumlah penduduk semakin bertambah adat Krismas: Home 'pokok syurga' gantung Hadiah, pokok Krismas tetapi juga titik lilin untuk menyambut kelahiran Isa Al-masih bagi memberkas manusia syurga.

Moden pokok Krismas berasal di Jerman, dan kemudian secara beransur-ansur popular di dunia, sebagai sambutan Krismas di salah satu daripada tradisi yang terkenal. Selalunya orang-orang yang di Krismas sebelum dan selepas evergreen untuk tumbuhan seperti pain ke dalam rumah atau di luar, dan dihiasi dengan lampu-lampu Krismas dan warna hiasan. Dan meletakkan seorang malaikat atau bintang di atas pokok itu.