Pine Tree Is Evergreen

Pokok Cemara Makna simbolik pokok Krismas Oleh kerana pokok pain adalah malar hijau, pokok malar hijau ini melambangkan kehidupan kekal orang Kristian yang beriman kepada Kristus. Titik mercu tanda menunjuk ke syurga. Bintang-bintang yang dihiasi di atas pokok mewakili bintang istimewa yang memandu orang bijak untuk mencari Betlehem untuk Yesus. Cahaya bintang bermaksud Kristus Tuhan yang membawa cahaya dunia. Pohon Krismas Pine Hadiah di bawah pokok itu mewakili anak lelaki Tuhan kepadanya.

Kerana pain adalah malar hijau, pokok malar hijau ini melambangkan kehidupan kekal yang diberikan oleh orang Kristian kepada Kristus. Titik mercu tanda menunjuk ke syurga. Bintang-bintang yang dihiasi di atas pokok mewakili bintang istimewa yang memandu orang bijak untuk mencari Betlehem untuk Yesus. Cahaya bintang bermaksud Kristus Tuhan yang membawa cahaya dunia. Hadiah di bawah pokok itu mewakili karunia Allah melalui satu-satunya anak dunia: harapan, cinta, kegembiraan dan kedamaian.

Pemilihan pokok pokok pinus sebab-sebab pain: kerana Krismas berada di musim sejuk, Pokok Krismas Pine sehingga pokok natal yang menggunakan pokok pain adalah pokok malar hijau. Kerana pain adalah malar hijau, pokok malar hijau ini melambangkan kehidupan kekal yang diberikan oleh orang Kristian kepada Kristus.

Krismas untuk menghiasi pokok pokok pokok pain:

Menurut rekod adat Krismas, pokok pokok pinus pertama adalah pokok palma kecil di tepi putih bandar. Pada malam pertama kelahiran Yesus, Perawan Maria dan St. Pine Christmas Tree Joseph pergi ke bandar yang sejuk, sangat letih, Perawan jatuh di atas pokok untuk sementara waktu, pokok sawit kecil itu, seolah-olah digemari Jalan ke mula cawangannya, kepada Perawan Maria untuk menahan angin sejuk yang bertiup Di tengah malam Yesus Kristus dilahirkan. Pada masa ini, langit muncul sebagai bintang yang sangat cerah, mengeluarkan cahaya yang indah, Pokok Krismas Pine langsung memukul kepala pokok palma kecil, mengalir ke aperture yang indah. Sejak itu, pokok perang kecil di Krismas, ia menyumbang kedudukan yang mulia.

Masa zaman pertengahan, drama agama popular di Jerman, dalam permainan Eden, selepas penciptaan Tuhan, Adam Eve mengkhianati Tuhan ketika bermain dengan penutupan pohon palem apel, yang mewakili "pokok kehidupan" atau "Kenali baik dan jahat pokok ". Kemudian, surat kehidupan di "pokok kehidupan" berpindah ke rumah, Pine Christmas Tree sebagai lambang ketibaan penyelamat. Dengan perkembangan simbol ini, hingga abad kelima belas, pohon pinus yang dihiasi, ia telah menjadi adat.

Pokok Pokok Pine menunjuk kepada kerajaan syurga. Bintang-bintang yang dihiasi di atas pokok mewakili bintang istimewa yang memandu orang bijak untuk mencari Betlehem untuk Yesus. Cahaya bintang bermaksud Kristus Tuhan yang membawa cahaya dunia. Hadiah di bawah pokok itu mewakili karunia Allah melalui satu-satunya anak dunia: harapan, cinta, kegembiraan dan kedamaian. Jadi apabila orang Krismas menghias pokok-pokok pain.

Legenda mengenai asal-usul pokok pokok pain: Dikatakan bahawa seorang petani telah menerima seorang kanak-kanak yang lapar dan lapar dalam malam Krismas bersalju di mana dia telah makan malam Krismas yang mewah. Pokok Krismas Pine Di tanah dan diberkati, berkata: "Setiap tahun, hadiah itu penuh dengan cawangan, meninggalkan kampung cemara yang indah ini, membayar kebaikanmu." Anak yang tinggal, petani mendapati bahawa cabang-cabang pokok berubah menjadi pokok kecil, dia hanya memahami penerimaan mereka. Yang asli adalah utusan Allah. Kisah ini menjadi sumber pokok pain. Kemudian data sejarah disimpulkan, kira-kira 200 tahun pada tahun ini, mula menggunakan cawangan sebagai perhiasan, sebagai cara untuk merayakan Krismas.

Pokok malar hijau dengan pokok cemara atau pain yang dibuat dengan lilin dan perhiasan sebagai sebahagian daripada perayaan Krismas. Pokok pain moden berasal dari Jerman. Pada 24 Disember, orang Jerman mengaturkan pokok cemara (pokok Taman Eden) di rumah dan meletakkan biskut di atasnya, melambangkan tempat perlindungan (tanda penebusan Kristian). Penggunaan moden semua jenis kuki bukan kuki suci, Pine Christmas Tree tetapi juga sering menambah simbol lilin Kristus. Di samping itu, pedalaman juga mempunyai menara Krismas, adalah struktur segi tiga kayu, terdapat banyak grid kecil yang menempatkan patung Kristus, menara yang dihiasi dengan cawangan dan daun hijau, lilin dan bintang. Pokok Krismas Pine Pada abad ke-16, menara Krismas dan pokok Eden digabungkan menjadi pokok pain untuk pokok itu.

Pokok-pokok pain pada pokok hiasan, dunia kelihatannya sama. Pokok-pokok pine digunakan dalam pokok-pokok malar hijau, kebanyakannya pokok kelapa sawit atau empat atau lima kaki tinggi, atau pokok pain kecil yang ditanam di dalam periuk bunga yang besar di dalamnya, pokok itu penuh dengan lilin kecil yang berwarna-warni atau lampu kecil, Pokok Krismas Pine dan kemudian menggantungkan segala jenis Pelbagai hiasan dan reben, serta mainan kanak-kanak, dan hadiah keluarga. Selepas hiasan itu bagus, di sudut ruang tamu. Sekiranya ia diletakkan di gereja, auditorium, atau tempat awam, pokok pain lebih tinggi, tetapi pokok itu juga boleh diletakkan di bawah hadiah.