Pokok Pine adalah Simbol Kehidupan Abadi

Pemilihan pokok pokok pinus sebab-sebab pain: kerana Krismas berada di musim sejuk, jadi pokok pain digunakan oleh pokok-pokok malar hijau. Kerana pain adalah malar hijau, pokok malar hijau ini melambangkan kehidupan kekal orang Kristian yang percaya kepada Kristus.

Krismas untuk menghiasi pokok pokok pokok pain:

Menurut rekod adat Krismas, pokok pokok pinus pertama adalah pokok palma kecil di sisi putih bandar. Pada malam pertama kelahiran Yesus, Perawan Maria dan St Joseph pergi ke bandar yang sejuk, sangat letih, Istana yang beristirahat di dalam pohon untuk seketika, pokok kelapa kecil itu, seolah-olah digemari Sepertinya, membuka cabangnya , Kepada Perawan Maria untuk menahan angin sejuk yang meniup. Di tengah malam Yesus Kristus dilahirkan. Pada masa ini, langit muncul sebagai bintang yang sangat cerah, mengeluarkan cahaya yang indah, Pokok Krismas Pine langsung memukul kepala pokok palma kecil, mengalir ke aperture yang indah. Sejak itu, pokok perang kecil di Krismas, ia menyumbang kedudukan yang mulia.

Pada zaman pertengahan, drama agama popular di Jerman, dalam permainan Eden, selepas penciptaan Tuhan, Adam Eve mengkhianati Tuhan, bermain dengan penutupan pokok palma apel, yang mewakili "pokok kehidupan" atau "Kenali kebaikan Dan pokok jahat ". Kemudian, surat kehidupan di "pokok kehidupan" berpindah ke rumah, simbol kedatangan penyelamat. Dengan perkembangan simbol ini, hingga abad kelima belas, Pine Christmas Tree dihias dengan pokok-pokok pain, ia telah menjadi adat.

Pokok Pokok Pine menunjuk kepada kerajaan syurga. Bintang-bintang yang dihiasi di atas pokok mewakili bintang istimewa yang memandu orang bijak untuk mencari Betlehem untuk Yesus. Cahaya bintang bermaksud membawa cahaya Tuhan Yesus Kristus. Hadiah di bawah pokok itu mewakili karunia Tuhan melalui satu-satunya anak dunia: harapan, cinta, kegembiraan dan kedamaian. Jadi apabila orang Krismas menghiasi pokok pain.

Legenda mengenai asal-usul pokok pokok pain: Dikatakan bahawa seorang petani telah menerima seorang kanak-kanak lapar dan lapar dalam malam Krismas bersalju di mana dia telah makan malam Krismas mewah. Di tanah dan diberkati berkata: "Hari Tahun Baru, hadiah cawangan, meninggalkan kampung cemara yang indah ini, untuk membayar kebaikanmu." Anak yang tinggal, petani mendapati bahawa dahan pokok berubah menjadi pokok kecil, dia hanya memahami penerimaan mereka. Yang asli adalah utusan Allah. Kisah ini menjadi sumber pokok pain. Kemudian data sejarah disimpulkan, kira-kira 200 tahun pada tahun ini, Pine Christmas Tree mula menggunakan cawangan sebagai perhiasan, sebagai cara untuk meraikan Krismas.

Pokok malar hijau dengan pokok cemara atau pain yang dibuat dengan lilin dan perhiasan menjadi sebahagian daripada sambutan Krismas. Pokok pain moden berasal dari Jerman. Orang Jerman mengaturkan pokok cemara (pokok Taman Eden) di rumah pada 24 Disember, Adam dan Hari Hari, dan menggantungkan biskut di atasnya, melambangkan tempat perlindungan (tanda pendamaian Kristian). Penggunaan moden semua jenis cookies bukan roti suci, tetapi juga sering menambah simbol lilin Kristus. Di samping itu, pedalaman juga mempunyai menara Krismas, adalah struktur segi tiga kayu, terdapat banyak grid kecil yang menempatkan patung Kristus, menara yang dihiasi dengan dedaunan malar hijau, lilin Pine Christmas Tree dan bintang. Menjelang abad ke-16, menara Krismas dan pokok Eden digabungkan menjadi pokok pain untuk pokok itu.

Mengenai hiasan pokok pain di dunia, dunia seolah-olah sama. Pokok-pokok pine digunakan dalam pokok-pokok malar hijau, kebanyakannya pokok kelapa sawit atau empat atau lima kaki tinggi, atau pokok pain kecil, ditanam di dalam periuk bunga yang besar di dalamnya, pokok ini penuh dengan lilin berwarna-warni atau lampu kecil, dan kemudian digantung pelbagai jenis Hiasan Dan reben, serta mainan kanak-kanak, dan hadiah keluarga. Selepas hiasan itu bagus, di sudut ruang tamu. Sekiranya ia ditempatkan di gereja, auditorium, atau tempat awam, pokok pinus agak tinggi, Pokok Krismas Pine tetapi pokok itu juga boleh meletakkan hadiah di bawah.