Spesis yang biasa

Conifers

Kelas Songbo sedang Coniferopsida Sonko Gymnosperm (Pinaceae) dan taxodiaceae (Taxodiaceae), Cupressaceae (Cupressaceae) dan keluarga Araucaria (Araucariaceae) bersama-sama. Cupressaceae yang mana pokok-pokok yang paling tidak memberikan seperti Segitiga Tower, sangat kurang adalah sebagai pokok Krismas menggunakan; manakala Nanyang Cedar bahagian pokok-pokok asli Yu Hemisfera Selatan bagi (terletak di Hemisfera Selatan dan New Zealand, Australia, untuk kecuali), biasanya hanya dalam Hemisfera Selatan sebagai pokok Krismas dengan kawasan lain sangat kurang digunakan sebagai pokok Krismas; dalam Sonko dan Cedar seksyen dalam, kerana pine Seksyen dengan mempunyai bilangan spesies tetapi taxodiaceae lebih daripada 10 kali, jadi pine Seksyen loji sering adalah seperti pokok Krismas.


Pinaceae Abies

Pinaceae Abies (Abies) lebih daripada 10 jenis pokok digunakan sebagai pokok Krismas di dunia daripada spesies, kerana pokok Firaun, cantik, warna dan bau yang menyenangkan dan daun dipotong selepas pengeringan adalah tidak mudah untuk mengambil kira, menjadi spesies pokok Krismas yang paling popular. FIRAUN (Abies alba, juga dikenali sebagai FIRAUN, Firaun Perak) adalah dianggap pokok Krismas yang paling tradisional.


Picea

Pokok-pokok spruce dan Firaun dengan Menara, dan bar yang keras meninggalkan, merupakan salah satu spesies utama pokok pokok Krismas. Antaranya, di Norway spruce (Picea abies), mudah untuk tumbuh, harga yang rendah dan oleh itu spesies pokok Krismas yang sangat biasa.


Pinus

Pine adalah ahli, seperti pain Scotland, likopodium, kayu pain, dan di beberapa kawasan akan dipilih sebagai pokok Krismas. Dan dan spruces, dos yang lebih kecil.