Pokok Krismas Melambangkan Kehidupan

Pokok Krismas adalah malar hijau, dan pokok malar hijau ini melambangkan kehidupan kekal yang diberikan oleh orang Kristian kepada Kristus. Titik mercu tanda menunjuk ke syurga. Bintang-bintang yang dihiasi di atas pokok mewakili bintang istimewa yang memandu orang bijak untuk mencari Betlehem untuk Yesus. Cahaya bintang bermaksud membawa dunia kepada cahaya Yesus Kristus. Hadiah di bawah pokok itu mewakili karunia Tuhan melalui satu-satunya anak dunia: harapan, cinta, kegembiraan dan kedamaian.

Pokok Krismas biasanya dibuat dari pokok-pokok malar hijau seperti cedar, simbol kehidupan selama-lamanya.

Pokok Krismas adalah salah satu elemen penting Krismas, pokok Krismas moden berasal dari Jerman, dan kemudiannya secara beransur-ansur popular di dunia, sebagai perayaan Krismas di salah satu tradisi yang paling terkenal. Berikut adalah kajian koleksi Xiao Bian pokok Krismas pada gaya, saya harap dapat membantu anda.

1, pokok Krismas ini sangat cantik. Batang menyumbat banyak lentera kecil berwarna-warni, seperti bintang kecil, di daun hijau di antara berkilau. Pokok Krismas Cawangan digantung dengan pelbagai hiasan.

2, jarak, pokok Krismas seperti mahkota hijau. Jauh, pokok utama pokok Krismas sangat tebal, sehingga dua orang boleh tahan. Batangnya berliku, Pokok Krismas seperti pythons banyak di sekitar. Pokok itu ditangkap dengan banyak parut, seperti seorang veteran yang cedera.

3, keluarga saya mempunyai cawangan pokok Krismas, daun hijau tua yang tergantung pada banyak perhiasan kecil. Terdapat Santa Claus, pan kecil Ling, bola kecil dan kotak hadiah indah dan sebagainya. Terdapat banyak lampu berwarna-warni yang tergantung dari pokok Krismas. Apabila ia menghidupkan kuasa seperti banyak bintang berwarna dalam sekelip mata.

4, ibu saya dan saya pertama kali memilih pokok Krismas, lebih tinggi daripada saya! Kemudian, kami mula berhati-hati memilih beberapa loket kecil yang halus untuk menghias pokok Krismas. Saya memilih bintang cantik lima yang cantik, di luar perak, merah jambu, tengah emas bersulam dengan bahasa Inggeris "Merry Christmas", kelihatan seperti perhiasan; Saya memilih anak lingkaran Emas, ia mempunyai beberapa keping di bawah daun hijau, daun hijau di tengah-tengah dua buah buah berkilat dan bunga merah kecil yang cantik. Ibu memilih sekumpulan anggur merah terang, di atas busur kuning, pokok anggur Cerah yang dapat mencerminkan ibu saya dan saya tersenyum. Kami juga memilih seorang tukang salji Krismas yang indah, kipas cetak merah, tiga kepingan salji buih putih dan satu kotak lampu berkelip yang berwarna-warni.

5, pelbagai jenis pokok Krismas, terdapat pokok pain dan pokok cemina, terdapat pokok Krismas buatan dan pokok Krismas putih. Setiap pokok Krismas diliputi dengan pelbagai perhiasan, tetapi bahagian atas setiap pokok mesti mempunyai bintang besar, simbol tiga saudara lelaki untuk mengikuti bintang dan mencari Yesus, Pokok Krismas dan hanya keluarga keluarga yang boleh meletakkan harapan ini Bintang Tergantung pada.

6, daun pokok Krismas berwarna hijau sepanjang tahun, terdapat hijau muda, dan hijau gelap. Daun panjang adalah bulat, dan kemudian tumbuh pancang. Akhirnya, daun tumbuh enam tanduk, gelap hijau dan hijau. Daun menyentuh tangan, seperti cakar harimau. Jadi orang menyebutnya "pokok harimau".