Pokok Krismas Adalah Perhiasan Penting Untuk Menyambut Krismas

Pokok natal adalah konsisten dengan perayaan perhiasan penting Krismas, tetapi juga sebahagian daripada perayaan Krismas. Sekiranya tidak ada pokok Krismas di rumah, ia akan mengurangkan suasana perayaan.

24 Disember dipanggil Malam Krismas, adalah perjumpaan keluarga, bersama makan malam Krismas, setiap saat hadiah. Pokok Krismas adalah satu kemestian untuk perayaan-perayaan. Ia biasanya ditutup dengan pokok cemara kecil atau pokok pain, dan cawangan ditutup dengan perhiasan, hadiah dan lampu. Pohon Krismas Terdapat bintang terang di bahagian atas pokok untuk menunjukkan cara tiga raja Timur pergi ke Bethlehem. Menurut legenda, pembaharu agama Jerman Martin Luther menghias pokok Krismas yang pertama di dunia, agar semua orang dapat nikmati bintang malam Krismas yang menghiasi keindahan gunung malam ini.

Pokok natal adalah konsisten dengan perayaan perhiasan penting Krismas, tetapi juga sebahagian daripada perayaan Krismas. Jika tidak ada pokok Krismas di rumah, Pokok Krismas akan sangat mengurangkan suasana perayaan. Kita semua tahu dan mengetahui pokok Krismas, tetapi untuk asal pokok pokok Krismas, makna pokok Krismas yang anda tahu berapa banyak? Di sini, Xiaobian memberikan anda tentang asal-usul pokok Krismas!

Pertama, asal pokok Krismas (1): legenda pohon Krismas

Pokok Krismas moden berasal dari Jerman, dan kemudiannya secara beransur-ansur popular di dunia, sebagai perayaan Krismas di salah satu tradisi yang paling terkenal. Dikatakan bahawa pokok Krismas yang pertama kali muncul di Rom purba pada pertengahan Disember, mubaligh Jerman Nicholas pada abad ke-8 dengan pokok menegak yang didedikasikan untuk bayi. Kemudian Jerman mengambil 24 Disember sebagai perayaan Adam dan Hawa, dan memakai "taman taman" yang melambangkan Taman Eden, Pokok Krismas dan menggantung kuki bagi pihak roti suci, melambangkan penebusan, dan lilin dan bola, melambangkan Kristus. Menjelang abad ke-16, pembaharu agama, Martin Luther, merancang sebuah malam Krismas untuk malam berbintang, yang direka untuk menempatkan pokok Krismas dengan lilin dan bola di rumah.

Kedua, asal pokok pokok Krismas (2): legenda pokok Krismas

Untuk asal-usul pokok Krismas, Barat juga mempunyai satu lagi berkata: ada seorang petani yang baik, pada Hari Krismas, dengan mesra menghibur seorang anak yang mengembara, berpisah, anak itu melipat cawangan yang dimasukkan ke tanah, cabang-cabangnya menanam Pohon, anak itu menunjuk kepada pohon kepada para petani berkata: "Setiap tahun sekarang, Pokok Krismas pokok-pokok ditutupi dengan hadiah dan bola untuk membayar kebaikan Anda." Selepas kanak-kanak itu pergi, petani mendapati bahawa cabang-cabang pokok berubah menjadi pokok kecil, dia Memahami bahawa penerimaan asal adalah seorang utusan Tuhan. Jadi, Pokok Krismas hari ini orang melihat pokok Krismas sentiasa tergantung pada hadiah kecil dan bola

Ketiga, asal usul pokok Krismas (3): legenda pokok Krismas

Menurut rekod adat Krismas, pokok Krismas yang pertama adalah pokok palma kecil di sisi putih bandar. Pada malam pertama kelahiran Yesus, Perawan Maria dan St Joseph pergi ke bandar yang sejuk, sangat letih, dan Perawan jatuh di bawah pokok itu untuk sementara waktu, pokok kelapa sawit, Lihat, Pokok Krismas mengembangkan cabangnya, untuk Perawan Maria menentang angin bertiup. Di tengah malam Yesus Kristus dilahirkan. Pada masa ini, langit muncul sebagai bintang yang sangat cerah, mengeluarkan cahaya yang indah, langsung memukul kepala pokok palma kecil, mengalir ke aperture yang indah. Sejak itu, pokok perang kecil di Krismas, ia menyumbang kedudukan yang mulia.

Keempat, asal pokok pokok Krismas (4): legenda pokok Krismas

Legenda, ada seorang lelaki bernama Fulu Lunting yang tersembunyi orang-orang kudus, tinggal di Jerman, gunung Alsace, dia sangat gemar kanak-kanak. Suatu tahun Krismas, dia berharap anak-anak berhampiran dapat bermain bersama dengan gembira, tetapi ia miskin dan tidak mempunyai wang untuk membeli mainan kegemaran kanak-kanak dan gula-gula, jadi dia canggung untuknya. Dalam kes

Suatu pagi, ketika Fulent Lentin berjalan di hutan, tiba-tiba dia melihat sebuah cedar kecil, dan pokok-pokoknya ditutupi salju, dan banyak batang ais kecil digantung di bawah sinar matahari, dan matahari bersinar dan bersinar. Dan dia membawa pokok itu kembali dan menuangkannya ke dalam baskom. Dan mengambil beberapa buah liar di dalam hutan, dan kemudian tepung, membuat beberapa silang, atau kek berbentuk bintang, tergantung di atas cawangan. Dan dengan beberapa lilin kecil, dimasukkan ke dalam cawangan, Pokok Krismas pokok yang berpakaian dalam mempesona, sangat cantik. Pada Malam Krismas, Fulle Lenting memainkan loceng, kanak-kanak mendengar, pergi ke pondoknya, semua orang di sekeliling pohon, menari menyanyikan lagu Krismas, dan kemudian Fulu Lunting kek kepada anak Kami makan, biarkan setiap orang mempunyai Krismas yang bahagia. Kemudian, adat ini diedarkan.

Pada tahun 1837, Puteri Jerman Helen, berkahwin dengan Duke of France, pokok Krismas juga menyebar ke Paris. Pada tahun 1841, suami Victoria, meletakkan pokok Krismas, Krismas Pokok ditempatkan di hadapan Windsor Palace. Kebiasaan ini tersebar dari keluarga diraja kepada bangsawan, dan kemudian popular kepada rakyat.

Pokok Krismas (Christmastree) adalah lilin dan perhiasan untuk pokok cemara atau pokok-pokok pinus asing, dengan postur yang indah, menjadi hiasan yang amat penting untuk Krismas. Pelbagai jenis pokok Krismas, terdapat pokok pain dan pokok-pokok cemara, terdapat pokok Krismas buatan dan pokok Krismas putih. Pohon Krismas Setiap pokok Krismas diliputi dengan pelbagai perhiasan, tetapi bahagian atas setiap pokok mesti mempunyai bintang besar, simbol tiga saudara lelaki untuk mengikuti bintang dan mencari Yesus, dan hanya keluarga keluarga yang boleh meletakkan harapan ini Bintang tergantung pada.